Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

OUTPLACEMENT- of LOOPBAANBEGELEIDING

Hoe ziet een outplacement- of loopbaan traject eruit?

Baan kwijt wat nu?

Een outplacement- of loopbaan traject bestaat uit een aantal vaste fases: verwerking van het ontslag, het in kaart brengen van de competenties en wensen van de werknemer, sollicitatiebegeleiding en tenslotte het vinden van een passende nieuwe uitdaging, dit kan ook een stap zijn naar eigen ondernemerschap.

Outplacementtrajecten verschillen per kandidaat en situatie, maar de volgende stappen komen in ieder geval aan de orde. Hierbij worden de gedragsregels volgens de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) gehanteerd.

1. Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek met de medewerker wordt samen bekeken wat de mogelijkheden zijn. Items die aan bod kunnen komen zijn onder meer: wat heeft de outplacement kandidaat voor ogen, waar liggen de mogelijkheden en kwaliteiten / competenties, ontslagverwerking, welke begeleiding is nodig, wel of geen omscholing en eventuele financiële en juridische aspecten. Op basis hiervan wordt een outplacementplan opgesteld.

2. Verwerking van het ontslag

Ontslag kan een grote impact hebben en voordat daadwerkelijk begonnen kan worden met outplacement moet dit goed verwerkt zijn. Wij kunnen veel steun bieden bij het verwerken van het verlies van de baan, ook indien dit een eigen keuze is. Hoe deze begeleiding er precies uitziet, verschilt per kandidaat en situatie. Outplacementkandidaten die geen problemen ondervinden met het ontslag kunnen snel naar de volgende fase. Maar bij kandidaten die vol woede of verdriet zitten, zal meer tijd geïnvesteerd worden om dit goed af te kunnen sluiten. Hoe de situatie ook mag zijn, ons outplacementtraject biedt tenminste ruimte voor reflectie na ontslag.

3. Kwaliteiten en wensen in kaart brengen

Wil je effectief zijn in het vinden van je nieuwe uitdaging, dan je moet goed weten wat je wilt.. Er komen vragen aan de orde als: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Wat zijn mijn sterke en zwakke punten? Een test kan deel uitmaken van dit zelfonderzoek. Wij beschikken over 35 online testinstrumenten die afhankelijk van de vraag ingezet kunnen worden en ondersteunend werken aan het in kaart brengen van wat de kandidaat kan en wil. Wil hij of zij hetzelfde werk blijven doen? Ook brengt de kandidaat met zelfonderzoek in kaart op welke gebieden hij of zij eventueel scholing nodig heeft. 

4. Zoeken naar werk en solliciteren 

Sollicitatietraining. Veel mensen die in een outplacementtraject terechtkomen hebben al jaren niet meer gesolliciteerd. Het is meestal zinvol aandacht te besteden aan hoe dat ook al weer ging. Tijdens het outplacementtraject komen aan de orde:

Tips voor een goede sollicitatiebrief, een aantrekkelijk cv en een succesvol sollicitatie-gesprek. Maar ook; hoe profileer jij je op social media? Hoe maak je een professioneel LinkedIn profiel? Hoe werkt online solliciteren? Hoe zet jij je netwerkcontacten optimaal in en hoe breid je die contacten uit? Als het kan helpen leren wij de kandidaat pitchen. 

Banen zoeken. Tijdens het oriënteren en zoeken hebben wij regelmatig een begeleidingsgesprek met de kandidaat over de voortgang. Het coachen en begeleiden houdt ook in het daadwerkelijk voorbereiden van een gesprek op het moment dat de kandidaat uitgenodigd wordt voor een gesprek. Hierbij adviseren wij niet alleen inhoudelijk, maar ook op houding, gedrag, kleding van de kandidaat zonder daarbij de authenticiteit van de kandidaat uit het oog te verliezen. Want heel belangrijk is; je krijgt de baan die bij je past als je jezelf kunt zijn en vanuit je kracht datgene gaat doen wat het beste bij jou past. 

5. Nazorg

De meeste outplacementkandidaten vinden een nieuwe baan en tijdelijke nazorg kan dan bijzonder nuttig zijn. Denk dan aan outplacementkandidaten die jarenlang in een andere organisatie hebben gewerkt of misschien net even anders zijn, wat in een nieuwe organisatie tot problemen zou kunnen leiden. De outplacementkandidaat kan in deze fase nog met  ons sparren: waar loopt de kandidaat tegen aan in de nieuwe organisatie, maar bijvoorbeeld ook hele praktische zaken als arbeidscondities. 

Wat is de gemiddelde duur en kosten van een outplacementtraject?

Een outplacementtraject duurt doorgaans tussen de 3 en 12 maanden. De looptijd van een outplacementtraject verschilt per kandidaat en wordt door veel factoren bepaald.

Factoren die van invloed zijn op de duur van het traject

Outplacement kan door uiteenlopende oorzaken langer duren dan in eerste instantie was gepland. Voorbeelden zijn:

  • commitment van de kandidaat in het traject,
  • de mentale gesteldheid van de kandidaat,
  • indien om- of bijscholing nodig is,
  • de arbeidsmarktsituatie en branche gerelateerd.  

Wat kost een outplacementtraject?
Een outplacementtraject bij Verheul & Van Dijk kan starten vanaf 2.250 euro en wordt voorafgaand aan het traject in rekening gebracht.

Indien er onvoorziene factoren zijn die het traject beïnvloeden in de lengte en kosten van het traject, door bijvoorbeeld de wensen en behoeften van de kandidaat of langdurige ziekte, zal in overleg met de opdrachtgever gezocht worden naar oplossingen door middel van aanvullende afspraken.

Kosten voor werkgever of werknemer?
Outplacement wordt vaak aangeboden door de werkgever. De kandidaat kan ook besluiten de transitievergoeding in te zetten voor outplacementbegeleiding.

Waarom kies jij voor Verheul & Van Dijk?

Wij zijn coach*, trainer en werving & selectie specialist en vanuit onze HR & Sales expertise weten wij als geen ander wat de kandidaat nodig heeft om een volgende stap te zetten. Als kleinere organisatie onderscheiden wij ons in het persoonlijk contact met opdrachtgever en kandidaat en kunnen wij snel schakelen. Wij hebben vergelijkbare trajecten succesvol  afrond in (loopbaan-) coaching en outplacement. Waar wij blij van worden is het begeleiden van mensen om ze verder te helpen in hun carrière en dragen hierdoor bij aan hun succes in werk en privé.

 

*Als professioneel coach en aangesloten bij de Nederlandse orde van beroepscoaches (NOBCO EQA Practitioner Niveau) en geregistreerd Erkend Coach ST!R.